Dropship Nedir Nasıl Yapılır, Ödeme, Kargo, Fatura Aşamaları


Dropship nedir nasıl yapılır Ödeme, Kargo, Fatura Aşamaları

Dropship  Nedir Nasıl Yapılır,  Ödeme, Kargo, Fatura Aşamaları

Dropship; İnternet sitelerinde satış yapanlarla, ürünü tedarik edip kargoya verenlerin farklı kişiler/firmalar olması durumudur. Hatta öyle ki; ebay, amazon veya gittigidiyor gibi vb. sitelerde satış yapan çeşitli milliyetlerde ve ülkelerdeki satıcıların ürünlerinin büyük bölümü Çin, Hong Kong, Malezya, Hindistan, Amerika’daki toptancılardan kargolanıp gönderilir. Satıcı ürünlerin sadece fotoğraf, özellik, maliyet, kargolama, teslim, iade gibi koşullarını anlaştığı tedarikçisi adına e-ticaretin her tür satış, pazarlama, reklam yöntemlerini kullanarak satışını yapar.

DROPSHIP yapan SATICI, satışını gerçekleştirdiği zaman, tedarikçisi/toptancısına dönüp o ürünün toptan fiyatının ödemesini yapıp müşterisinin adını adresini vererek, kendi  adına ( TOPTANCI GÖNDERİCİ OLARAK SATICININ ADINI BELİRTMELİDİR ) gönderilmesini sağlar.

Ticaretin başarılı olması kalite-fiyat-hizmet üçlüsünde yaptığınız doğru tespitlerle başlar. Bu da müşterinizin satın alma eğilimlerini, psikolojisini gün gün değişimleriyle izlemek demektir. Pek çok site size bu bilgileri sağlamakta gönüllüdür (nasılsa her İnternet’e girenin ne aradığını ne aldığını izleyen onlardır). Google’ın “Trends” özeliği size her aranan sözcüğün kıyaslamalı ülkesel yoğunluğunu verir.

Pazar analiz siteleri size tüketicinin nabzını tutma şansı verir. Saat almak isteyen en çok hangi marka saati arar, çanta veya fotoğraf makinası alanlar en çok hangi MARKA ve MODELLERİ tercih eder ANALİZ EDEBİLİRSİNİZ.

Doğru fiyat tespitlerinde; Alexa’da üst sıralarda (rank) yer aldığını gördüğünüz e-pazaryerlerinin satış fiyatları ile B2C (işletmeden tüketiciye e-pazaryerleri)  arama motorlarından da (google product search, akakce.com, cimri.com gibi) yararlanabilirsiniz.

Dikkat bu denizde boğulmadan yüzmeli. Çok fazla bilgi var üstelik bir kısmı da yanlış. Örneğin posta yoluyla gelen ve giden eşyayla ilgili ulaşacağınız bilgilerin pek ciddi sitelerde dahi (dış ticaret, gümrükçülük kökeninden gelmemeleri nedeniyle belki) çoğunlukla yanlış anlaşıldığını ve aktarıldığını gözlüyoruz.



Yukarıda bahsettiğim çalışmayı bir toptancı bulmadan önce yapıp ne tip ürünler satacağınıza karar verip sonra toptancıyı bulursunuz ya da toptancınızı bulup size sağlanacak ürünlerin satış performans fiyat analizlerini yaparsınız.

Dropship nedir nasıl yapılır sorusunun yanı sıra en önemli diğer soru güvenilir toptancılar ve karlı ürünler nasıl bulurum sorusudur.

Bulacağınız toptancı ürünü yukarıda anlattığımız gibi gönderebiliyorsa yani size (bir türlü de Türkçe’ye çeviremediğimiz söylenişiyle) “dropshipping” satış yapmaya hazırsa TEDARİKÇİNİZİ SEÇERKEN kontrol etmemiz gereken bir kaç şey daha var;

Ürün fotoğraflarını verecek mi?

– Ürünün; bir tüketicinin bilmek isteyeceği her tür detaylarını sağlayacak mı?

– Stoklar konusunda size garanti verebilecek mi?

– Gerçek toptan satış fiyatları verebilecek mi yani rekabetçi ve karlı olacak mı?
(Anlaşma öncesi bir toptan fiyat listesi alıp ön inceleme şansını el etmek çok iyi olur)

– Garanti ve iade koşulları nasıl olacak?

– Posta gönderim ücretleri ve süresi ne olacak?

Peki Toptancılar nerede, nasıl güveniriz, başımıza neler gelebilir?

 

 


2 Comments

  1. Sevin Aydınoğlu

    Cevat bey merhaba, Çin’den satın aldığınız ürünleri tek tek alıp gönderiyorsunuz fatura olmuyor haliyle, bu tür dropship satışlarla ilgili ne yazık bir düzenleme yok, gider göstermeniz olanaksız görünüyor. Ancak yine de ben mali müşavir değilim ihracat tecrübesi olan bir mali müşavir buna bir çözüm üretebilir.

  2. Cevat Canıtez

    Merhaba,Ben yurt dışından (direk çin den usa a) dropship yaparak, shopify da yeni dükkan açıp iyzico.com vasıtasıyla kredi kartı kabul ederek perakende satış yapmaktayım.Mal alımını yaptığım(kredi kartı ile aldığım) Çindeki firmalar dan herhangi bir fatura alabilmek mümkün değildir(hatta faturanın ne olduğunu bile bilmiyorlar)Ürün direk olarak çin den gittiği için ürüne benim bir fatura eklemem de mümkün değildir.Satılan bu ürünün parası direk hesabıma yatmaktadır.Vergi mükellefiyim.Bu satışlarımı legal hale getirebilmek için ne yapmalıyım.Fatura düzeni veya beyanname düzeni ne olmalıdır.Gelirimi gösterebiliyor ama giderimi yurtdışından fatura alamadığım için gösterememekteyim.Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.İlginize şimdiden teşekkür ederim.
    Cevat Canıtez

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site reCAPTCHA korumasındadır. Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.